Alpha Bank Romania a obtinut pe primul semestru un profit net de peste 15 milioane euro, suma care reprezinta aproape 5% din castigul dupa impozitare afisat de banca mama, Alpha Bank Group

Alpha Bank Group a afisat, vineri, un profit dupa impozitare de 305,9 milioane de euro in prima jumatate a anului, cu 37,7% mai mare fata de fata de aceeasi perioada a anului trecut, obtinut prin contributia diviziei din Romania si in alte tari din Europa de sud est, potrivit raportului financiar.

Directorul general al grupului Marinos Yannopoulos a declarat pentru Dow Jones Newswires ca se asteapta ca rata de crestere a operatiunilor Alpha Bank in Europa de sud est sa ajunga la 20 - 25%.

"Interesul Alpha Bank Group pentru Romania e deosebit de mare. Exista un plan ca Alpha Bank Group sa deschida circa 200 de sucursale in Balcani, din care 120 doar in Romania", a declarat pentru NewsIn, vicepresedintele Alpha Bank Romania, Radu Ghetea. El a mai spus ca Alpha Bank se dezvolta pe cale organica, nu prin cumparari, motiv pentru care isi foloseste profitul obtinut la sfarsit de an pentru extinderea retelei. "La jumatatea anului am obtinut un profit net de peste 15 milioane euro si probabil ca intregul profit de la sfarsitul anului va fi pastrat pentru dezvoltarea organica a bancii", a mai spus Ghetea. El a estimat ca profitul de la finele celui de-al doilea trimestru este rezonabil, dar nu a putut estima cu certitudine profitul de la sfasitul anului, mentionand ca reglementarile bancii centrale pot modifica rezultatul financiar al bancii.

37,7% crestere pentru banca mama

Potrivit raportului financiar pe prima jumatate a anului, lansat vineri, profiturile Alpha Bank Group in prima jumatate a lui 2006 au crescut cu 37,7% fata de cele 222,1 milioane euro inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Alpha Bank este a doua banca ca marime pe piata elena iar majorarea profitului s-a datorat mai ales intesificarii activitatilor de retail banking (tranzactii cu persoane fizice) din Grecia, mai ales prin ipoteci si credite personale.

Veniturile totale ale Alpha Bank Group au crescut in primele sase luni ale lui 2006 cu 20%, de la 808,4 milioane euro la 970,6 milioane euro. in acelasi timp, costurile au crescut cu 10,4%, datorita cheltuielilor legate de expansiunea pe piata din sud estul Europei.

Grupul Alpha Bank este activ in Romania, Albania, Macedonia, Cipru, Serbia si Bulgaria si a deschis in ultimii ani 33 de sucursale inafara Greciei. in ultimile 12 luni a facut 460 de angajari in Romania, Bulgaria si Serbia.

In Romania, Alpha Bank are un capital de 456,8 milioane lei (126 milioane euro) si a inregstrat anul trecut un profit de 102,55 milioane lei (28,3 milioane euro). Alpha Bank a ocupat anul trecut locul al noualea in piata romaneasca, iar cota sa din piata interna a fost de 3,81%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.