Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a fost mandatat, miercuri, in sedinta de guvern, sa semneze contractul de consultanta pentru listarea pe piata de capital a actiunilor detinute de stat la RomTelecom: "Sper ca aceasta decizie, care va fi publicata in , ne deschide calea pentru semnarea contractului, iar consultantul sa-si inceapa treaba, astfel incat sa putem lista pachetul de actiuni al RomTelecom in toamna acestui an", a afirmat ministrul de resort, Zsolt Nagy.

In momentul de fata, statul detine, prin MCTI, 45,99% din actiunile operatorului de telefonie fixa, in timp ce grupul elen de comunicatii OTE controleaza restul de 54,01% din titluri.

Consultantul desemnat pentru listarea pe piata de capital a actiunilor RomTelecom este reputata firma Credit Suisse First Boston.

Ministrul Comunicatiilor a precizat ca pachetul de actiuni care va fi plasat la Bursa de Valori Bucuresti si pe o bursa internationala va fi stabilit conform propunerilor consultantului.

"Intentia nostra este sa listam tot pachetul in toamna acetui an, dar depinde foarte mult de propunerile consultantului, de capacitatea de absortie a Bursei de Valori Bucuresti si a bursei internationale, precum si de interesul investitional", a spus Nagy.

Conform contractului, Credit Suisse va incasa un comision de 1,22%, calculat la valoarea de tranzactionare din prima zi de listare, aplicata pentru intregul pachet de actiuni RomTelecom detinut de stat, la care se adauga TVA si alte taxe. In luna martie, ministrul estima la trei miliarde lei (echivalentul a un miliard de dolari) valoarea actiunilor RomTelecom aflate in proprietatea statului. Cu alte cuvinte, valoarea de piata a Romtelecom ar fi in acest moment undeva in jurul a doua milioane de euro.

Faptul ca societatea de telecomunicatii va fi listata si la burse internationale nu poate fi decat un lucru benefic pentru mersul ei in continuare. Chiar daca numarul celor care prefera telefonia mobila creste, e loc pentru profit pentru toata lumea.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.