Adecco, companie Fortune Global 500, lider global in servicii de plasare de personal, cu o cifra de afaceri de peste 18 miliarde de euro in 2005, a achizitionat recent IP Devel, lider in furnizarea de solutii software specializate in sisteme integrate si servicii avansate de testare. IP Devel va face parte din Adecco Engineering & Technical, una dintre cele sase linii globale de business ale Grupului Adecco.

Prin achizitia IP Devel, Adecco investeste intr-o linie de business dedicata cresterii segmentului de solutii software embedded si testare, ca si componente cheie ale strategiei Adecco de dezvoltare in IT, raspunzand astfel unei nevoi fundamentale resimtita de clientii sai la nivel international. Echipa IP Devel va fi parte integranta din familia Adecco, devenind astfel o veriga esentiala in procesul global de livrare al solutiilor Adecco.

Din experienta vasta acumulata in industrii precum IT&C, automotive, aeronautica si sisteme de aparare, Adecco s-a confruntat cu o cerere de piata tot mai mare pentru solutii in domeniul sistemelor integrate precum si cu lipsa specialistilor calificati in domeniu din tarile occidentale, fapt care a condus in mod natural la crearea partneriatului strategic cu IP Devel.

Infiintata in Octombrie 2000, IP Devel ofera solutii complexe de externalizare in IT, urmarind cu preponderenta de la infiintare dezvoltarea serviciilor software, evoluand ulterior catre solutii IT specializate in sisteme integrate, testare si validare.

Exploatand o combinatie unica intre client, servicii si optimizari operationale continue, IP Devel a reusit sa patrunda in piete traditionale precum Europa si Statele Unite, dar si in cele complexe din Asia. IP Devel dezvolta unele dintre cele mai noi si inovative proiecte globale in sisteme integrate si servicii avansate de testare.

Din 2000, IP Devel a oferit peste 400 de solutii personalizate pentru clienti internationali si lideri globali in tehnologie, in industrii precum comunicatii, multimedia si electronice de larg consum, automotive si sisteme de navigatie maritima.

"Achizitia companiei IP Devel corespunde perfect cu evolutia pietei. Lipsa acuta de personal tehnic calificat si certificat a dat nastere la noi modele de livrare ce combina standardul ridicat de suport local cu accesul direct la un centru de competente. Capacitatile evidente de near-shoring ale Romaniei, combinate cu experienta extensiva IP Devel in tehnologii integrate si solutii de testare au constituit raspunsul optim la problemele clientilor nostrii. IP Devel va functiona ca centru de competente Adecco in dezvoltarea de software pentru sisteme integrate si solutii avansate de testare si validare, reprezentand un pas esential inainte in strategia Adecco in acest sector", declara Patrick Stelmaszyk, Adecco President of Engineering pentru Europa Centrala si de Est.

„Suntem mandrii sa facem parte din Grupul Adecco si sa ne unim fortele cu un partener atat de puternic pentru dezvoltarea noastra pe viitor. Acest moment reprezinta o oportunitate de crestere extraordinara pentru IP Devel, oferind concomitent tuturor partenerilor nostri expunere globala si cele mai bune practici de afacere validate international.
Achizitia ne faciliteaza accesul la clienti si parteneri de nivel inalt, din Fortune 1000, oferindu-ne posibilitatea de a ne afirma ca primul mare furnizor din Romania pe piata internationala de outsourcing, prin asigurarea unei cresteri stabile, consistente si mature a companiei in anii urmatori. Exploatand evolutia companiei in directia dezvoltarii sistemelor integrate si a serviciilor de testare si validare, vom continua sa mentinem aceesi tendinta clara spre solutii specializate de calitate. Planificam sa dezvoltam un centru de excelenta pentru dezvoltarea de solutii pentru sisteme integrate intr-un model concret de externalizare, cu peste 500 de profesionisti calificati pana in anul 2008", a declarat Bogdan Putinica, CEO la IP Devel.

IP Devel va imbina capabilitatile sale in near-shore cu experienta de management si proiecte globale Adecco. IP Devel va continua sa functioneze sub identitatea si numele propriu ca parte a grupului Adecco, consolidand o platforma de inovatie la nivel regional in beneficiul tuturor clientilor, angajatilor si partenerilor sai.