Fondul Proprietatea ar putea fi listat la bursa inainte de finalizarea procesului de eliberare a actiunilor catre proprietari, a aratat, intr-o conferinta de presa presedintele Fondului Proprietatea, Alexandru Paunescu.

Listarea la Bursa a Fondului Proprietatea ar putea va avea loc in septembrie sau in luna octombrie, dupa ce va fi selectata compania care va gestiona activele fondului si se vor opera unele modificari ale legislative.

Pana in prezent, doar 97 de actionari au depus cereri pentru revendicarea proprietatilor, acestia reprezentand doar 0,29 % din capitalul social al Fondului.

"Prioritate noastra este listarea Fondului inainte de finalizare procesului de eliberare a actiunilor", a spus Paunescu.

Acesta a vorbit critic la adresa presei si a cerut jurnalistilor ca, pe viitor, sa trateze Fondul cu "seriozitate, obiectivitate si responsabilitate".

Referitor la unele informatii aparute in presa cu privire la sumele mari alocate de Fondul Proprietatea pentru publicitate presedintele Alexandru Paunescu a adaugat ca aceasta este o campanie sociala si ca banii au provenit din dividende de la societatile Posta Romana, Petrom si Printcom (care impreuna se ridica la 69 milioane euro). Acesta a precizat ca banii proveniti de la bugetul de stat nu au fost utilizati in astfel de scopuri.

Valoare portofoliului Fondului Proprietatea este de 14,24 miliarde RON, la Registrul Comertului fiind inregistrate toate activele societatilor din portofoliu. Printre societatile din portofoliu se numara si Loteria Romana si Imprimeria Nationala, cu cate 20 %.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.