Compania Balkan Petroleum a realizat instrainarea actiunilor Rafo Onesti catre Calder-A fara acordul AVAS, actiune ilegala, care atrage o penalitate de 11,4 milioane de dolari. "Instrainand actiunile, Balkan Petroleum a realizat o actiune in mod expres interzisa de contractul de privatizare si care atrage o penalitate foarte clara, care reprezinta 100% din pretul platit pe actiuni, adica 11,4 milioane de dolari", a declarat Razvan Orasanu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, citat de Mediafax.

AVAS a vandut in 2001, 59,9% din actiunile Rafo, la pretul de 1,5 milioane de dolari, catre Imperial Oil si Canyon Servicos. Ulterior, Ministerul Finantelor a realizat o conversie a unei datorii de 3,6 miliarde de lei vechi, redevenind actionar cu 94,5% din actiuni. Aceste actiuni au fost vandute catre Imperial Oil si Canyon Servicos pentru pretul de 11,46 milioane de dolari, potrivit datelor AVAS.

Balkan Petroleum a preluat in 2004, de la firmele Imperial Oil si Canyon Servicos pachetul majoritar de actiuni la Rafo. In momentul de fata, proprietarul RAFO este Balkan Petroleum, firma inscrisa la Registrul Actionarilor, orice alta sustinere neavand nici un fel de baza fundamentala legala, a mentionat Orasanu.

"Calder-A nu are nici o calitate in relatia cu AVAS decat aceea de potential doritor al actiunilor RAFO", a spus Orasanu. Calder-A a incheiat, in iulie 2005, cu Balkan Petroleum un contract pentru preluarea a 98% din actiunile Rafo.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.