Seful Vodafone, Arun Sarin, are de-a face cu o revolta a actionarilor la intalnirea anuala a grupului.

Un important numar de actionari ai grupului Vodafone vor vota impotriva realegerii lui Arun Sarin in comitetul de conducere a gigantului de telefonie mobila, Vodafone. Ei sunt nemultumiti de recentele sale 'performante', din cauza carora pretul actiunilor a scazut la 111.25 de pence, de la pretul din noiembrie, de 1.5 pence.

Vineri, reprezentantii companiei Morley Fund Management, care detine 2% actiuni din Vodafone in valoare de mai bine de 1.8 miliarde de dolari, au confirmat ca vor vota impotriva lui Sarin la intalnirea anuala a actionarilor. Problema este una de incredere, a precizat pentru BBC, David Cumming directorul operatiunilor Vodafone in Marea Britanie, declarand ca unii actionari si-au pierdut increderea in Sarin.

Ingrijorarile despre managementul Vodafone au aparut intr-un moment in care compania a avut de-a face cu o competitie categorica pe piata de telefonie mobila. Perspectivele de viitor ale Vodafone sunt scaderea tarifelor de apelare si o recenta decizie a Comisiei Europeene, de amorsare a serviciului de roaming.

Investitorii s-au plans despre de un leadership ineficient si de reactia intarziata a Vodafone in ceea ce priveste problemele din Japonia. De asemenea, probleme au ridicat si cheltuielile foarte mari pe tehnologia si serviciile 3G.

Nemultumirile au decurs si din modul in care Vodafone si-a comunicat strategia pe piata si de performanetele sarace a actiunilor, a completat Cumming.

11.7 milioane de noi clienti

Sarin a blocat orice amenintare a pozitiei sale: "am suficient sprijin din partea detinatorilor de actiuni si din partea consiliului de actionari incat sa pot continua sa conduc compania". El a adaugat ca ultimele performante ale Vodafone au fost "performante robuste pe pietele de testare". "In timp ce mare parte din pietele din Europa raman competitive la un nivel inalt, noi suntem ocupati cu revenirea si costurile initiativelor in aceasta regiune", a precizat Sarin.

In primele luni ale anului, Vodafone si-a adjudecat 4.5 milioane de noi clienti. De asemenea a castigat 11.7 milioane de clienti prin operatorul Turkey's Telsim, crescand astfel numarul de clienti pana la 186.8 milioane. In acest semestru, cresterea pe piata europeana de telefonie mobila a fost de 1.3%, au precizat reprezentantii Vodafone.

Executivul ramane fara Morrow

Separat, Vodafone a anuntat ca unul dintre directorii sai executivi, Bill Morrow, va parasi compania din motive personale, urmand sa se intoarca in California.

Morrow a fost un om important al companiei, in ultimii ani el ocupand mai multe pozitii in cadrul Vodafone Group, inclusiv pe cea de director executiv al operatorului Vodafone din Marea Britanie, si de curand, presedintele companiei japoneze Vodafone. Morrow va fi inlocuit de catre Fritz Joussen, seful Vodafone din Germania.

In ultima perioada imaginea grupului Vodafone a fost afectata de disputele dintre membrii consiliul de administratie si de decizia de iesire de pe piata japoneza prin vanzarea diviziei japoneze catre Softbank Corp, dupa mai multi ani in care nu a reusit sa faca din aceasta divizie una profitabila.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.