Un judecator francez a decis ca peste 130 de angajati ai unor banci din Franta, printre care se numara si presedintele Societe Generale, ar trebui acuzati de spalare de bani, dupa descoperirea unor operatiuni suspecte, care au avut loc la sfarsitul anilor 90, transmite Reuters.

Operatiunile suspecte au loc in intervalul 1996-2001 si se refera la mai multe transferuri financiare intre Franta si Israel. Societe Generale a negat informatiile potrivit carora presedintele Daniel Bouton sau oricare alt angajat al bancii ar fi participat la operatiuni de spalare de bani, precizand ca procurorii au respins anterior o actiune in instanta, se spune intr-un comunicat al institutiei.

"Societe Generale neaga ipoteza potrivit careia esecul in a depista si a respinge cateva cecuri care ar avea o legatura cu o frauda, pus pe seama imposibilitatii de a controla individual toate cecurile procesate de banca, in numar de cateva milioane, ar constitui de fapt o operatiune de spalare de bani", se arata in comunicat.

Un judecator de instructie a hotarat ca, in total, patru banci si 138 de persoane ar trebui actionate in instanta, a declarat pentru Reuters o sursa judiciara, iar Societe Generale a confirmat informatia.

Sursa a numit, de asemenea, celelalte banci vizate, respectiv Societe Marseillaise de Credit (SMC), care este o divizie a HSBC, Barclays France si National Bank din Pakistan. Niciun reprezentant al acestor banci nu a fost disponibil pentru comentarii. Data la care va incepe procesul nu a fost stabilita inca.