Rolls-Royce a anuntat incheierea a doua contracte cu producatorii de aeronave Airbus si Boeing, urmand ca modele celor doua companii sa fie motorizate de variantele motorului Rolls-Royce Trent

Motoarele Rolls-Royce Trent 1000 destinate aparatelor de zbor au fost alese de International Lease Finance Corporation, cea mai mare companie de leasing in domeniul aviatiei, pentru a echipa noile avioane comerciale Boeing 787 Dreamliner, valoarea acestor contacte urmand sa se ridice la aproximativ 600 milioane de dolari.

In acelasi timp, Rolls-Royce a incheiat un acord preliminar pentru a construi ultima generatie a motoarelor Trent pentru noul avion bimotor A350 XWB Airbus, urmand ca toate avioanele Airbus sa fie echipate cu acest motor. "Ca rezultat al discutiilor pozitive cu Airbus, am ajuns la acordul preliminar de a face noul membru al familiei Trent disponibil pentru A350 XWB", a declarat, citat de Rompres, Mike Terrett, presedintele Rolls-Royce Civil Aerospace. "Stabilirea unei pozitii pentru acest program este foarte importanta pentru Rolls-Royce. Ne propunem sa ne mentinem pozitia de lideri pe piata motoarelor pentru aeronave de mare capacitate din noua generatie", a adaugat Terrett.

Variantele motorului Trent echipeaza in momentul de fata trei aeronave ale companiei Airbus. Trent 700 este lider de piata pe avionul A330. Trent 500 echipeaza aeronava cu patru motoare A340 care a inceput sa fie comercializata in 2002.Trent 900 este unicul motor care echipeaza in momentul de fata A380 datorita succeselor in testele de zbor.

In ceea ce priveste constructorul Boeing, primele motoare Trent 1000 vor fi livrate peste patru ani. Primele trei motoare de acest tip efectueaza acum testele, dupa ce primul motor a fost testat deja cu succes. Rolls-Royce va finaliza in curand alte trei motoare alte trei motoare care sa fie supuse unor teste. Motorul Trent 1.000 este destinat tuturor marcilor Boeing 787, urmand sa fie pentru prima oara utilizat intr-un zbor executat de un Boeing 747 in primul trimestru al anului viitor. Motorul va fi certificat in vara anului viitor, dupa ce va fi folosit pentru prima data pe un Boeing 787 Dreamliner.

Rolls-Royce este actionar al International Aero Engines (IAE) care produce motorul V2500 pentru aeronava A320. IAE are peste 100 clienti in 35 de tari, cu peste 5.000 de motoare livrate sau comandate. Rolls-Royce are comenzi in valoare de 24.4 miliarde lire si o cifra de afaceri pentru anul trecut de 6.6 miliarde lire, dintre care 53% provin din aviatia civila. incasarile din servicii reprezinta in momentul de fata 59% din vanzarile aviatiei civile.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.