Compania Albalact, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria produselor lactate, investeste sapte milioane de euro pentru deschiderea unei noi fabrici de prelucrare a laptelui in judetul Alba, pana la sfarsitula anului 2006, a declarat, agentiei NewsIn, directorul general al societatii, Ioan Darzu.

Noua fabrica va avea o capacitate de procesare de 200.000 l /zilnic.

Inca de anul trecut, Albalact si-a amenajat propria ferma de vaci, cu o investitie de 300.000 euro. Astfel, pe langa cei 247.000 de hectolitri colectati de la producatori, compania a reusit sa produca 8.500 de litri de lapte pe zi.

"A fost nevoie sa dezvoltam si reteaua de colectare a laptelui si sa asiguram o calitate corespunzatoare, pentru ca numai astfel vom face fata concurentei dupa aderarea Romaniei la UE", a declarat directorul general Albalact, Ioan Darzu.

In primul trimestru al anului 2006, compania Albalact a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 5,5 milioane euro, in crestere cu 33% fata de perioada similara din anul 2005. Profitul aferent primei parti a a anului 2006 a fost de 340 de mii euro, fata de 200.000 de euro din anul precedent.

Compania Albalact-Alba Iulia a fost infiintata in anul 1975, iar in 1999 a fost privatizata. Cele mai cunoscute brand-uri ale companiei sunt Fulga si Zuzu. Cresterea vanzarilor inregistrata la cele doua brand-uri, revela faptul ca preferinta consumatorului s-a orientat catre laptele ultrapasteurizat.

In Romania se colecteaza anual 5,5 miliarde litri de lapte, din care numai 22% se proceseaza industrial. Laptele procesat este utilizat pentru productia de branzeturi, pentru productia de unt si pentru productia de consum si lactate proaspete. Restul de 4,4 de miliarde de lapte este folosit fie pentru hrana animalelor, fie pentru consumul familial.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.