RCS&RDS va achizitiona de la Ilie Stoichescu un numar de 2.100 de actiuni, reprezentand 4,1% din capitalul social al Cable Communications Systems NV (Olanda), actionarul principal al operatorului CATV, pentru suma de 6,49 milioane de dolari, potrivit unei hotarari a actionarilor RCS&RDS. Pretul de transfer al fiecarei actiuni Cable Communications Systems va fi 3.094,5 dolari, informeaza Mediafax.

Actionarii RCS&RDS au mai decis, la 20 iunie, ca operatiunea de cumparare va fi realizata in perioada 22 iulie-22 octombrie a acestui an. Tranzactia este parte a acordului incheiat in aprilie 2003 intre Ilie Stoichescu si fosta societate Romania Cable Systems (RCS) privind preluarea integrala a actiunilor operatorului Terra Sat Comp, firma detinuta de Stoichescu.

Ulterior, la jumatatea anului 2005, RCS a fuzionat cu Romania Data Systems (RDS) sub denumirea RCS&RDS. In anul 2005, operatiunile din Romania au adus RCS&RDS venituri de aproape 136,4 milioane dolari, fara a lua in calcul companiile afiliate sau subsidiarele din alte tari (Slovacia, Ungaria, Cehia).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.