Cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est Compania, Wizz Air, a inaugurat oficial, luni, zborurile de calatori intre Romania si Ungaria. Reprezentantii companiei au oferit promotional 10.000 de bilete gratuit pentru locuitorii din centrul si vestul tarii, pasagerii urmand sa achite doar taxa de aeroport de 69 de deli.

Costul unui bilet pentru locurile low-cost (cost redus) va fi de 19,89 de euro, in care sunt incluse toate taxele aeroportuarei. Fiecare cursa Wizz Air va avea 60 pana la 90 de bilete pentru locurile low-cost, iar de pe aeroportul Transilvania din Targu mures vor fi efectuate, in prima faza, cate trei curse saptamanal.

Wizz Air este inregistrata in Anglia si are trei filiale in Ungaria, Polonia si Bulgaria, cu cinci baze de operare si 40 de destinatii pe 70 de rute. Compania a investit peste 40 milioane de euro in flotila, care este considerata iar cea mai tanara din Europa. Cele noua avioane Airbus A 320 cu 180 de locuri au o durata de functionare mai mica de trei ani, iar pana in 2010 in dotarea firmei vor mai intra 24 de avioane, in baza unui contract in valoare de 1,4 miliarde de euro.

Ne-am propus impunerea brandului Wizz prin oferirea unor preturi mici nemaiintalnite pana acum si a unui zbor confortabil pentru cetatenii romani, inainte de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana", a declarat citat de NewsIn, Joszef Varadi, directorul executiv al Wizz Air. Acesta a mai spus ca zborurile vor duce la dezvoltarea economica a zonei prin atragerea a numerosi turisti straini.