Producatorul francez de otel Arcelor a anuntat luni ca va deschide in Romania, la Topoloveni, o unitate service pentru produse din otel impreuna cu firma spaniola Bamesa, se arata intr-un comunicat al companiei remis NewsIn

Arcelor, care va detine 40% din aceasta unitate, intentioneaza sa investeasca, alaturi de Bamesa, aproape 30 de milioane de euro pana in 2008. Constructia centrului a inceput deja pe un teren de 130.000 mp, iar demararea operatiunilor va avea loc in prima jumatate a anului viitor. Noul centru, in care Arcelor va detine 40%, este situat in apropierea uzinei Dacia de la Mioveni, va aproviziona cu otel de inalta calitare industria de automobile si cea a aparatelor de uz casnic. Capacitatea de productie a otelariei estimata va fi de aproape 300.000 de tone annual.

"Noua unitate ne va permite sa extindem relatiile cu firmele internationale care se dezvolta in aceasta regiune," a explicat directorul adjunct al Arcelor, Michel Wurth.

Arcelor este al doilea dupa marime producator de otel din lume, iar principalele sale centre de productie sunt in Franta si Luxemburg. Compania a devenit la inceputul anului tinta de preluare pentru numarul unu mondial in domeniu, Mittal Steel, care detine combinatul siderurgic Sidex la Galati. Desi management-ul Arcelor s-a opus initial unei fuziuni, actionarii companiei au fortat subiectul. Mittal a primit aprobarea preluarii din partea actionarilor Arcelor la finele lunii trecute, iar fuziunea va crea un gigant al industriei siderurgice, care va produce circa 10% din consumul mondial de otel.

Arcelor a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 32,6 miliarde euro, iar Bamesa estimeaza vanzari de peste un miliard de euro anul acesta. Arcelor si Bamesa colaboreaza deja de peste opt ani, in special la centrul Bamesa Celik din Turcia.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.