Citigroup Corporate and Investment Banking, divizia de corporate banking a Citibank Romania S.A, A&D Pharma si Deloitte Romania au finalizat cu succes sindicalizarea unui imprumut in valoare de 100 milioane Euro, acordat A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din Romania.

Membrii sindicalizarii sunt Alpha Bank (Filiala din Londra) SA, Banca Romaneasca, EFG Private Bank (Luxemburg) SA, BRD Group Societe Generale, Bank Austria Creditanstalt AG / HVB Bank, ING Bank, Investkredit Bank AG, MKB Bank, Piraeus Bank SA (Filiala din Londra), Raiffeisen Bank Romania.

Creditul are o perioada de maturitate de cinci ani si va fi utilizata pentru finantarea capitalului rulant al A&D Pharma si a operatiunilor sale de dezvoltare, prin investitii si achizitii.

"Parteneriatul dintre A&D Pharma, Citigroup si Deloitte a avut ca rezultat un nou pachet de finantare de succes pentru compania noastra si va permite A&D Pharma sa isi consolideze pozitia de lider pe piata farmaceutica din Romania. Aceasta finantare va oferi o pozitie mai puternica a grupului in fata provocarilor pietei europene. In acest sens, asteptam cu nerabdare integrarea europeana si vom continua sa investim astfel incat sa fim pe deplin pregatiti", a spus Dragos Dinu, directorul executiv A&D Pharma.

Fondurile obtinute prin acest credit sindicalizat vor fi utilizate pentru a sustine cresterea rapida a A&D Pharma atat pentru cresterea capitalului circulant, cat si pentru modernizarea retelei de depozite Mediplus, extinderea retelei de farmacii Sensiblu, dezvoltarea portofoliilor de servicii si produse a ambelor companii, implementarea de noi tehnologii logistice si de IT&C, dar si pentru posibile viitoare achizitii. De asemenea, o parte din bani vor fi inestiti in trainingul personalului.

"In ceea ce priveste distributia, tinta noastra in acest an va fi consolidarea pozitiei de lider si modernizarea retelei de depozite Mediplus, astfel incat sa avem acoperire nationala completa si la standarde GDP (Good Distribution Practice). De asemenea, 2006 va fi anul in care pacientii nostri se vor putea bucura de produsele si serviciile Sensiblu si in alte orase, precum si in mediul rural, avand in vedere planurile de extindere pe care le avem in acest sens", a adaugat Dragos Dinu.

Potrivit afirmatiilor lui Shahmir Khaliq, Citigroup Country Officer, aceasta sindicalizare confirma o data in plus increderea investitorilor internationali in evolutia pietei romanesti. Tranzactia a avut la baza invitatia de a strange 70 milioane Euro, insa subscrierile au depasit cu peste 50 la suta suma planificata initial, "acest rezultat datorandu-se unei sinergii definitorii pentru alaturarea unor lideri de piata precum Citigroup, Deloitte si A&D Pharma".

Deloitte Romania a jucat rolul de consultant financiar independent, colaborand cu A&D Pharma la elaborarea strategiei de refinantare a celor doua facilitati financiare deja existente, cu un volum de 100 milioane Euro. Noile facilitati sunt structurate suficient de flexibil pentru a permite A&D Pharma sa-si continue cresterea rapida si profitabila.

A&D Pharma si Deloitte au analizat necesitatile de finantare ale companiei din prespectiva potentialului semnificativ de crestere ale acesteia, au stabilit o structura optima de finantare precum si procesul de strangere de fonduri, si au selectat Citibank Romania S.A., ca institutia financiara care a garantat subscrierea. In plus, Deloitte a negociat termenii si conditiile si a oferit consultanta asupra activitatilor de documentare din cadrul tranzactiei.

"Suntem incantati ca am avut rolul de consultant independent intr-una dintre cele mai mari sindicalizari din Romania. Ceea ce parea imposibil de realizat in urma cu doar cateva luni, s-a dovedit a fi un mare succes. In final, aceasta tranzactie a fost suprasubscrisa in mod semnificativ si ofera conditii avantajoase clientului nostru, A&D Pharma", a declarat Martin Slabbert, partener Deloitte Romania.

Aceasta este atat una dintre cele mai mari sindicalizari din Romania cat si una dintre primele cinci in care o companie de consultanta financiara independenta a jucat un rol semnificativ.

Divizia Citigroup Corporate and Investment Banking este pozitionata de operatiunile sale drept unul dintre liderii de pe piata romaneasca. In acest an, Citigroup Corporate and Investment Banking a aranjat si co-aranjat finantari pentru sectorul privat in valoare de 130 milioane Euro. Volumul corespunzator anului trecut a depasit 800 milioane Euro.

A&D Pharma este cel mai mare grup farmaceutic din Romania. Grupul a fost fondat in 1994 si include doua companii lider: Mediplus si Sensiblu. Cifra de afaceri pentru 2005 a fost de peste 283 milioane Euro. A&D Pharma este un grup dezvoltat la scara nationala, cu peste 2.700 angajati.

Citigroup este reprezentat in Romania prin Citibank Romania SA, inca din anul 1996 si furnizeaza produse si servicii financiare de inalta calitate companiilor nationale si internationale, companiilor mici si medii, sectorului public si organizatiilor non-profit. Citibank Romania detine in prezent opt centre regionale corporate in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Timisoara, Cluj, Brasov, Sibiu si Bacau.

Citigroup este cea mai importanta companie internationala de servicii financiare, care detine 200 de milioane de conturi de clienti in peste 100 de tari din lume si furnizeaza persoanelor fizice, companiilor, guvernelor si institutiilor o gama larga de produse si servicii financiare, inclusiv credite si servicii bancare, activitati bancare si de investitii pentru companii, asigurari, garantii bancare si managementul investitiilor.

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu, o uniune de firme (Swiss Verein), la firmele membre ale acesteia, la sucursalele si firmele afiliate respective. Deloitte Touche Tohmatsu este o organizatie de firme membre din intreaga lume, a carei misiune este atingerea excelentei in furnizarea de servicii profesionale si consultanta clientilor nostri, printr-o strategie globala aplicata in aproape 150 de tari.

Cu acces la un capital uman impresionant de 120.000 de profesionisti din intreaga lume, Deloitte furnizeaza servicii in patru domenii profesionale - audit, taxe, consultanta manageriala si consultanta financiara - si deserveste mai mult de jumatate dintre cele mai mari firme multinationale, precum si companii nationale mari, institutii publice, clienti locali importanti si companii de succes cu dezvoltare internationala rapida.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.