Desi este autorul unui jaf de proportii la ARO Campulung, el se plange ca nu a fost "sprijinit" de autoritati * La cererea fostilor salariati, instanta a decis ca ARO sa intre in reorganizare judiciara si faliment

Statul roman ar putea sa fie implicat intr-un nou proces, de anvergura celui cu Noble Ventures.Dupa ce a jefuit linistit ARO
Campulung, "investitorul" american de la Cross Lander, John Perez, ar vrea sa dea statul roman in judecata pentru ca nu a fost "sprijinit" de cand este in Romania. Surse autorizate ne-au declarat ca autoritatile au fost deja informate de intentia lui Perez, acesta solicitandu-i o intrevedere noului presedinte al AVAS, Gabriel Zbarcea. Cu toate ca fabrica este in bezna si fara gaze de aproape doua luni, salariatii nu sunt platiti de luni de zile, in timp ce o serie de active au fost vandute ilegal, John Perez sustine ca si-a indeplinit obligatiile prevazute in contractul de privatizare si ca ARO trebuie sa ramana in proprietatea Cross Lander.

"Contractul de privatizare nu are prevederi clare in ce priveste realizarea investitiilor. Perez poate da statul roman in judecata, motivand faptul ca a omologat masina ARO in America si prezentand dovada investitiilor realizate, desi acestea nu se fac simtite la ARO Campulung", sunt de parere avocati ai unor firme de renume. Intre timp insa, Perez ar trebui sa-si faca bagajele si sa-si ia talpasita de la ARO Campulung pentru ca societatea va intra in procedura reorganizarii judiciare si a falimentului. Cererea fostilor salariati ai societatii de introducere in procedura de faliment a ARO a fost admisa de instanta. Acestia au recurs la instanta cu scopul de a recupera plati compensatorii in valoare de circa 30 de miliarde de lei. "In aceasta situatie, pe perioada acestei proceduri, se suspenda orice actiune, inclusiv orice executare silita. De la data deschiderii acestei actiuni, instanta este singura competenta sa decida cu privire la ARO. AVAS nu poate declansa actiuni decat in cadrul acestei proceduri", ne-a declarat Gabriel Zbarcea, presedintele AVAS.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.