2006 a fost un an greu pentru retaileri. Pentru anul viitor insa, previziunile sint extrem de optimiste

Dupa o scadere a pietei de retail cu aproximativ 10-15% in prima jumatate a anului in curs, retailerii se asteapta la o redresare a vinzarilor in ultima parte din 2006, mai ales pe seama produselor IT&C. Cu toate acestea, profitabilitatea pe intregul an va fi cel mult similara cu cea inregistrata in 2005.

Electrocasnicele scad, IT&C-ul se stabilizeaza

"2006 este anul cu scaderea cea mai mare din ultima perioada. Exista pierderi de profitabilitate", sustine Dan Ostahie, CEO Altex, liderul pietei de electronice, electrocasnice, IT&C si multimedia. Potrivit acestuia, compania pe care o conduce are ca obiective pentru anul in curs stabilizarea cifrei de afaceri la nivelul din 2005 si mentinerea cotei de piata. In 2005, Altex a avut o cifra de afaceri de 275 de milioane de euro, un profit cu 10% peste cel din 2004 si o cota de 30% dintr-o piata estimata la 850 de milioane de euro.

Potrivit lui Ostahie, vinzarile de electrocasnice albe (masini de spalat, frigidere) si negre (televizoare) au scazut cu aproximativ 20%, iar previziunile nu sint foarte optimiste. "Nu se vor redresa anul acesta", sustine CEO Altex. In schimb, IT&C-ul este pentru majoritatea companiilor din domeniu principalul motor de crestere, cu toate ca anul acesta se estimeaza ca vinzarile vor fi similare cu cele din 2005.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.