Dexia Bank a decis sa se retraga din cursa pentru privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), dar ramane interesata de oportunitatile din Romania, a anuntat ieri institutia de credit franco-belgiana. Oficialii bancii nu au oferit informatii legate de motivele care au stat la baza acestei decizii. "Piata din Romania ramane una foarte interesanta, in special in sectorul finantarii publice si a proiectelor, ca urmare a potentialului de crestere si a viitoarei aderari la Uniunea Europeana.

Operatiunile pe aceasta piata se vor desfasura direct prin intermediul biroului din Bucuresti", se arata intr-un comunicat al Dexia. La sfarsitul lunii iunie, banca italiana Monte dei Paschi di Siena a anuntat de asemenea ca se retrage din procesul de privatizare.

Pe lista participantilor au ramas astfel National Bank of Greece, EFG Eurobank, OTP Bank si Raiffeisen.
Institutiile interesate de CEC urmeaza sa depuna ofertele angajante pana la data de 17 iulie, iar castigatorul licitatiei va fi anuntat la mijlocul lunii septembrie. Dupa selectarea finalistilor, respectiv primele doua sau primele trei banci cu punctajul cel mai mare, se va trece la etapa ofertelor imbunatatite, care vor fi depuse la mijlocul lunii august.

Statul vinde 69,9% din actiunile CEC unei institutii financiar-bancare internationale sau unui consortiu din care face parte cel putin o institutie financiar-bancara internationala. In acest pachet este inclusa si cota de 9,9% din actiuni care, potrivit legii, revine Fondului Proprietatea si a carei contravaloare va fi transferata Fondului, dupa vanzare. Salariatii CEC si pensionarii care au lucrat in banca vor putea cumpara 5% din actiuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.