Actionarul majoritar al Petrom, grupul austriac OMV, vrea ca noul director general executiv al companiei, Mariana Gheorghe, sa reprezinte singura imaginea companiei, au declarat, joi, pentru NewsIn, surse din Petrom. Potrivit surselor citate, odata cu numirea Marianei Gheorghe, directorul general executiv adjunct, Werner Schinhan, va trece treptat in plan secund, asa incat ca noul CEO sa fie unica "voce" a Petrom.

Numita in functie la 15 iunie, Mariana Gheorghe a declarat, joi, in cadrul unei intalniri informale cu presa, ca planurile sale vizeaza transformarea Petrom in cea mai profitabila companie din tara, cresterea investitiilor in protectia mediului si imbunatatirea relatiei cu angajatii si cu investitorii. "In prezent, la Petrom are loc o analiza interna pentru a stabili daca este oportuna producerea de biocarburanti in cele doua rafinarii ale companiei sau este de preferat achizitia acestora de la producatori", a explicat noul manager al Petrom, unul dintre planurile privind protectia mediului.

Mariana Gheorghe a anuntat de asemenea ca actionarul majoritar al Petrom, grupul austriac OMV, vrea pentru Romania o echipa manageriala compusa din specialisti romani, care cunosc cel mai bine piata locala.

Mariana Gheorghe, prima femeie manager general al Petrom, si-a preluat oficial postul la 15 iunie 2006 de la fostul director general, Gheorghe Constantinescu, numit consilier al presedintelui OMV, Wolfgang Ruttenstorfer. Noul director general al Petrom si-a intrat in atributii de-abia pe 19 iunie.

Din 1993, Mariana Gheorghe a lucrat pentru Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), ca bancher asociat si apoi bancher principal pentru Europa de Sud-Est si regiunea caspica. Din 2004, cand s-a parafat privatizarea Petrom, Mariana Gheorghe a devenit membra a Consiliului de Administratie, ca reprezentant al BERD.

In cadrul Petrom, Mariana Gheorghe este responsabila de strategia corporativa, comunicarea corporativa, de resurse umane, de secretariatul corporativ, de departamentul de gaze si de cel de HSEQ (sanatate, siguranta, mediu, managementul calitatii). La randul sau, Werner Schinhan raspunde de dezvoltarea corporativa, aspectele juridice ale afacerii, managementul de risc, de trezorerie si de produsele chimice.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.