Patronii considera ca imaginea lui Tender le afecteaza afacerile

Dupa izbucnirea scandalului legat de implicarea lui Tender in afacerea RAFO, aproape jumatate din federatiile membre UGIR 1903 au cerut acestuia retragerea din functia de presedinte al confederatiei. "Cu respect va informez ca acuzatiile care vi se aduc prin mass-media creeaza prejudicii serioase asociatiei patronale UGIR 1903, aceste acuzatii avand legatura si cu societati comerciale din judetul Bacau. Ca fost sustinator al dumneavoastra pentru ocuparea functiei de presedinte, imi permit sa va sfatuiesc sa demisionati din functia de conducere a UGIR 1903, pentru binele asociatiei patronale, cat si al dumneavoastra. Demisia ar fi un gest cavaleresc...", ii scrie lui Tender Marin Mironeasa, presedintele filialei Bacau a UGIR 1903. Asociatia Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania apeleaza la Comitetul Executiv al UGIR 1903, rugand membrii acestuia sa-l convinga pe Tender macar sa se retraga temporar din functia de presedinte pana la finalizarea anchetelor in care este implicat.

Altminteri, Asociatia avertizeaza ca se va retrage din UGIR 1903. Cum nu a existat nici o reactie a lui Tender fata de cererea patronilor de edituri, acestia, impreuna cu alte 6 federatii membre UGIR 1903 au refuzat sa mai participe chiar si la actiunile caritabile ale confederatiei la care urma sa apara si Tender. Citam: "Nu putem participa la actiunile realizate de UGIR 1903, asa cum este cea din 27 ianuarie 2005, deoarece consideram ca deteriorarea grava a imaginii UGIR 1903 prin persoana presedintelui sau va afecta propria noastra imagine. De asemenea, solicitam returnarea sumelor avansate de noi pentru participare". Ovidiu Tender se pare ca n-are insa nici un gand sa-si dea demisia. La ultima intalnire cu liderii federatiilor pe care le pastoreste, Tender a venit cu avocatul sau si a explicat auditoriului mai bine de jumatate de ora ca este nevinovat de toate acuzatiile care i se aduc. Surse din confederatie spun ca la sfarsitul discursului a cerut celor prezenti sa semneze declaratii de solidaritate si sa accepte ca UGIR sa ceara autoritatilor sa inceteze urmarirea penala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.