Din miile de "capsunari" reveniti in Romania in vacanta, cateva sute si-au inchiriat deja masini pentru a colinda tara in lung si-n lat. Afacerea a devenit traditionala pentru companiile de tipul "Rent a Car", care in restul anului isi asigura profitul din inchirierea masinilor catre strainii veniti cu afaceri la noi in tara. Adevaratele profituri se vor scoate insa abia de anul viitor, spun reprezentantii firmelor de profil, cand se asteapta o crestere a numarului de turisti care vor veni in Romania.

Inchirierile sezoniere de masini reprezinta un alt business care castiga de pe urma romanilor plecati sa munceasca in strainatate. Reprezentantii companiilor specializate in acest tip de afacere au primit solicitari mai ales in ultima perioada, din partea clientilor romani care se intorc acasa, in vacanta, din tari ca SUA, Canada, Israel, Franta sau Germania.

Radu Ursacescu, directorul general al companiei Active Rent a Car, spune ca durata pentru care se inchiriaza o masina nu depaseste trei saptamani. La fel se intampla si in preajma Craciunului, perioada in care romanii revin in tara.

Oamenii de afaceri, grosul clientilor

Businessul "rent a car" functioneaza mai ales datorita turismului de afaceri, care asigura aproximativ 80% din totalul cererii, in timp ce restul este contributia turismului traditional. Unii clienti au devenit deja fideli unei anumite companii si, o data pe luna, cand revin in Romania, inchiriaza masina pentru cateva zile. "Avem zeci de clienti din Italia, care se misca prin tara, mai ales in zona Banatului", spune Radu Ursacescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.