Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat marti ca vor urma si alte societati din portofoliul MEC care vor fi listate la bursa

"In urma cu o luna, am semnat un mandat pentru organizarea unei licitatii de desemnare a societatii de intermediere si investitii financiare care va intermedia listarea la bursa a societatii Transgaz, si, de asemenea, am semnat un alt mandat pentru selectarea unei societati specializate, care sa intermedieze oferta publica secundara de vanzare de actiuni , reprezentand minimum cinci la suta din capitalul social al Electrica Moldova, Banat, Dobrogea si Oltenia", a declarat, citat de Rommpres, ministrul Economiei.

Acesta a precizat ca listarea Transgaz nu se va produce mai devreme de un an, un an si jumatate. De asemenea, a spus ministrul, MEC va organiza procedura de selectare a unei societati specializate, care sa intermedieze oferta publica secundara de vanzare de actiuni reprezentand minimum cinci la suta din capitalul social al Distrigaz Sud si Distrigaz Nord, urmatoarea pe lista fiind Nuclearelectrica.

Toate aceste pachete vor fi incluse in Fondul Proprietatea. "Dorim sa utilizam piata de capital si veti vedea ca in perioada urmatoare pachete majoritare de actiuni ale unor societati din portofoliul MEC vor fi vandute pe Bursa", a precizat Codrut Seres.

Ministrul a subliniat ca Romgaz nu este pe lista prioritatilor MEC in ceea ce priveste privatizarea si listarea pe Bursa, autoritatile asteptand evaluarea societatii de un consultant international, care va fi ales in circa o saptamana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.