Privatizarea industriei de armament din tara noastra este programata sa se finalizeze pana la sfarsitul anului 2007. Toata atentia se indreapta catre cele 16 societati care fac parte din componenta Romarm SA, dintre care un numar de cinci filiale se afla in diferite stadii de pregatire. Este vorba despre uzina Arsenal Resita, pentru care a aparut deja caietul de sarcini si pentru care si-au exprimat interesul doua firme internationale de renume.

Celelalte patru, respectiv Electromecanica Ploiesti, Institutul de Cercetare-Proiectare Sisteme de Productie, Automecanica Moreni si Metrom Brasov, se afla in diferite faze de privatizare. Potrivit directorului directiei Productiei de Aparare din Ministerul Economiei, Aurel Cazacu, in prezent exista interes din partea unor companii potentiali investitori din Europa, America si Asia. "Se pregatesc documentele de privatizare pentru Uzina Romaero si Fabrica de Avioane de la Craiova si speram ca in doua luni sa apara caietul de sarcini si pentru aceste societati", ne-a declarat Cazacu. Potrivit acestuia, santierul Naval Mangalia urmeaza sa fie relansat la privatizare in decurs de o luna.

In paralel cu procesul de privatizare se afla in desfasurare activitatea de vanzare a activelor neperformante din toate cele 16 filiale. Cazacu sustine ca nu poate fi vorba de o miza sau un interes imobiliar vizavi de aceste active, atata vreme cat terenurile ce vor fi scoase la licitatie se afla in zone neproductive din acest punct de vedere. "Sigur ca ne putem gandi ca o uzina poate reprezenta interes imobiliar, insa nimeni nu poate participa la licitatie, daca nu dovedeste ca va pastra respectivele capacitati in structura industriei de aparare", a afirmat Cazacu.
Irina Bolboaca


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.