Valoarea pietei locale de motounelte (masini portabile cu motoare in doi timpi), utilaje de gradinarit si intretinerea spatiilor verzi este de peste 100 milioane de euro

Piata cu cea mai dinamica dezvoltare este cea a motocoaselor, a carei crestere a depasit de cateva ori 50% in ultimii ani. Piata motoferastraielor inregistreaza de asemenea o crestere continua, insa valoarea acestei cresteri s-a atenuat in ultimul an. Cat despre piata de utilaje pentru ingrijirea gradinii si a spatiilor verzi, aflata inca in primele etape de dezvoltare, aceasta promite o crestere accelerata in urmatorii ani. Aceasta tendinta este datorata in primul rand dezvoltarii constructiilor de case, iar in al doilea rand cresterii nivelului de informare a utilizatorilor potentiali cu privire la posibilitatile de amenajare a gradinii cu unelte de cea mai buna calitate.

Compania STIHL Romania, subsidiara a grupului german Andreas STIHL AG, liderul mondial al pietei de motoferastraie si unul dintre cei mai importanti producatori de unelte de gradinarit la nivel global, a continuat si in 2005 sa inregistreze cresteri la vanzarile pentru toate categoriile de produse din portofoliul sau.

"Anul 2005 a fost un an excelent pentru compania STIHL Romania, un an cu investitii importante, dar si cu cresteri foarte bune pe toate palierele pe care activeaza compania", spune Ioan Mezei, Country Manager STIHL Romania. "Jucam pe o piata in plina dezvoltare in Romania, cu un potential bun de crestere, motiv pentru care inscriem anul 2006 in acelasi trend ascendent", a adaugat acesta.

In cursul anului 2006, STIHL Romania isi va completa portofoliul de produse cu o serie de motounelte si unelte de gradinarit noi. Astfel, din categoria de unelte STIHL, compania va oferi, prin distribuitorii sai autorizati, motoferastraul MS 650, sistemul combinat KM 85, atomizorul SR 340 si motodebitatorul TS 800 pentru constructii. Categoria de unelte pentru gradinarit Viking va fi completata cu noile serii de masini de tuns iarba cu motor pe benzina 6 si 4, tractorul de tuns iarba MT 585, precum si suflanta cu motor electric BE 600.

In 2005, STIHL Romania a investit peste 3 milioane EURO in construirea unui nou Centru de Logistica si Vanzari la Otopeni. Spatiul util construit are peste 3.000 mp si presupune spatii administrative, showroom, facilitati logistice moderne, precum si spatii de pregatire teoretica si practica.

Stihl Romania este subsidiara a Andreas Stihl AG&Co., unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata mondiala a motouneltelor si a uneltelor pentru gradinarit si lider mondial pe piata motoferastraielor. in decursul celor 80 de ani de existenta, compania Andreas Stihl a insemnat calitate, evolutie tehnologica si inovatie, diversificandu-si portofoliul de produse si adaugand acestuia gama de unelte pentru gradinarit Viking.

Astazi, produsele Stihl si Viking sunt comercializate in peste 160 de tari din toata lumea, prin intermediul a 120 de importatori, si are o retea de distributie globala de peste 35.000 de dealeri. Compania numara, la nivel global, peste 8500 de angajati si are o cifra de afaceri de 1,81 miliarde EURO in 2005 - in crestere cu aproape 12% fata de anul 2004.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.