Un actionar de top al companiei General Motors a dezvaluit intentia rivalilor Renault si Nissan de a cumpara o felie importanta dimcompania americana, titreaza Money CNN.

Miliardarul Kirk Kerkorian, care prin compania Tracinda Corporation este principalul actionar la GM, a anuntat printr-o scrisoare deschisa pe actionarii companiei ca "jucatori precum Renault si Nissan sunt receptivi in ceea ce priveste achizitionarea unui pachet de actiuni."

Potrivit reprezentantului Tracinda, care detine 9,9 % din actiunile GM, alianta existenta intre Renault si Nissan a generat " sinergii substantiale de marketing si reduceri de cost semnificative pentru cei doi producatori".

Administratorii producatorului de automobile american General Motors au analizat propunerea actionarului Kirk Kerkorian de a lua in considerare o alianta cu Renault-Nissan si considera ca aceasta este demna de luat in considerare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.