Co-presedintele executiv al Airbus, Noel Forgeard, si-a dat demisia din functia sa. Anuntul a fost facut dupa intense presiuni la adresa lui Forgeard, in urma unui scandal intern

Forgeard a fost acuzat ca a vandut in mod deliberat actiuni ale grupului aeronautic european, EADS, inainte ca firma sa anunte o intarziere a aparitiei avionului Airbus A380 superjumbo.

Neintarziata a fost si demisia lui Gustav Humbert, PDG-ului german al Airbus, demisia sa fiind legata tot de amanarea producerii si lansarii avionului A380.

"Anuntarea recenta a intarzierii programului de producere si livrare a avionului A380 a reprezentat o mare dezamagire pentru clientii nostrii, pentru actionari cat si pentru angajati", a afirmat Humbert, citat de BBC.

"Ca presedinte si CE al Airbus, trebuie sa-mi asum responsabilitatea pentru situatia creeata si consider ca pentru bunul mers al lucrurilor trebuie sa-mi prezint demisia in fata actionarilor", a completat Gustav Humbert. Succesorul lui este francezul Christian Streiff, ex-directorul grupului Saint-Gobain, companie producatoare de materiale pentru constructii.

Revolta actionarilor

Succesorul lui Forgeard este Louis Gallois, seful companiei de cale ferata SNCF. "Gallois se va alatura lui Tom Enders, CEO al EADS, in conducerea companiei si a comitetului EADS, acest lucru avand cu sigiranta efect imediat", au precizat reprezentantii EADS.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.