Modernizarea apartamentului reprezinta o operatiune care poate aduce un profit proprietarului. Totul depinde insa de modul in care acesta efectueaza lucrarile. Acesta trebuie sa tina cont de faptul ca, chiar si cu multiple imbunatatiri, pretul locuintei nu poate depasi un anumit prag. Daca insa acesta isi calculeaza bine pasii va putea sa creasca pretul apartamentului cu 8-10%. De aceea, este indicat ca investitiile sa fie limitate la acest nivel pentru a avea certitudinea ca in cazul vinzarii isi recupereaza banii. Acest lucru este indicat mai ales pentru cei care cumpara locuinta respectiva pentru a locui doar citiva ani, pentru ca apoi, cu banii economisiti, sa isi cumpere un apartament mai mare.

Cistig sau pierdere

Conform agentilor imobiliari, indicate sint investitiile mici. "Pe investitiile mici, o gresie, o faianta, un aer conditionat, o sa se scoata banii, insa daca imbunatatirile aduse apartamentului se ridica la 10.000 de euro, sa spunem, se vor pierde in cazul vinzarii locuintei in jur de 2.000-3.000 de euro", ne-a spus Dan Costache, director vinzari in cadrul agentiei imobiliare Stentor. Motivele pentru care se pierd bani la investitiile mai mari sint multiple. "Preferintele vechiului proprietar, de multe ori, nu coincid cu cele ale noului proprietar.

Astfel, punctele tari ale modernizarii, cum ar fi culoarea gresiei, parchetul exotic sau crearea unui loc de dining in sufragerie, pot fi motiv de reduceri pentru cumparator pretextind ca nu i se potrivesc", a mai spus Dan Costache. "In cazul apartamentelor din blocurile vechi se cauta unele fara imbunatatiri. Totusi, daca investitiile in apartament sint facute calculat, atunci, in cazul vinzarii, pretul poate creste cu pina la 10%", spune Adrian Dumitrescu, managerul agentiei imobiliare Simplex As.

Planul conteaza

Daca investitia in modernizarea apartamentului este prevazuta sa fie pe termen lung, totusi este bine sa fie facuta dupa un plan. Este esentiala zona in care se afla apartamentul, deoarece acesta este factorul principal atunci cind se stabileste pretul unei locuinte. "Nu te apuci sa investesti multi bani intr-un apartament care se afla la marginea Bucurestiului, pentru ca o sa vina un timp cind, poate, o sa trebuiasca sa te muti. Nimeni nu o sa dea bani ca sa locuiasca acolo. O sa isi cumpere un apartament intr-un cartier care i se potriveste clasei sociale din care face parte", spune Dan Costache.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.