Un raport al Curtii de Conturi sustine ca fosta conducere Eximbank a cauzat un prejudiciu de 6,4 milioane de euro

Procesul-verbal de constatare al Curtii de Conturi arata faptul ca in iulie 2004 Consiliul de Administratie al Eximbank a luat decizia contactarii unui imprumut in valoare de cinci milioane de euro de la Standard Bank London, cu sediul in Africa de Sud.

Decizii paguboase

Eximbank a fost nevoita sa plateasca in avans dobinda integrala a imprumutului care urma sa se deruleze pe o perioada de un an. Astfel, din cele cici milioane de euro imprumutati, Eximbank a incasat doar 4,8 milioane de euro, diferenta reprezentind retinerea in avans a dobinzii de 200.000 de euro. Din pacate, afacerea s-a dovedit si mai paguboasa. Si asta pentru ca doar 640.000 de euro au fost plasati in doua credite de export, restul banilor fiind folositi pentru constituirea de depozite la alte banci cu o dobinda mult mai mica decit cea la care Eximbank se imprumutase, se spune in raport.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.