Productia autohtona de produse cosmetice s-a cifrat in 2005 la circa 44 milioane euro, insa fata de 1989 industria cosmeticelor a inregistrat un declin semnificativ, a declarat, pentru Rompres, presedintele Organizatiei Patronale din Industria Cosmeticelor (OPIC), Rozalia Speteanu. In opinia sa, industria cosmeticelor a fost inainte de 1989 una dintre cele mai dinamice ramuri romanesti. De la vechile fabrici de stat au s-au dezvoltat fabrici private care asigura doar o parte din nevoile pietei.

Daca inainte de 1989 numai fabrica Miraj exporta peste 30 milioane de parfumuri, 18 milioane de sampoane si peste zece milioane vopsele de par, in prezent fabricile romanesti exporta circa 100.000 de sampoane. Mai mult Romania, importa integral sapunuri, detergenti si pasta de dinti. "Cea mai mare parte a cosmeticelor produse in Romania sunt exportate in tari precum Italia, Grecia sau Japonia", a spus Rozalia Speteanu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.