Romanii calatoresc in alte tari fie pentru afaceri, fie pentru turism cultural, dar si pentru recreere (plaja, distractie). In toate aceste cazuri, dar si in tara, romanii s-au obisnuit sa utilizeze cardul ca mijloc de plata.

Impulsionate, bancile care dupa ani buni in care s-au multumit sa emita in principal doar banalele carduri de salarii, si-au schimbat strategia catre segmentul de unde vor veni in cele din urma si banii: cardurile de credit.

"Pentru multi romani, singura relatie cu banca este reprezentata de cardurile bancare prin intermediul carora isi primesc salariul, " a declarat Catalin Cretu, vicepresedinte al companiei Visa International CEMEA.

Utilizarea cardurilor in Romania a cunoscut o crestere semnificativa la sfarsitul lunii martie 2006, comparativ cu sfarsitul anului incheiat in martie 2005, conform datelor furnizate de Visa International. In mod treptat, cardurile inlocuiesc numerarul, concomitent cu cresterea numarului de romani care folosesc cardurile pentru cumparaturile zilnice - numarul si valoarea tranzactiilor la comercianti s-au dublat, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul tranzactiilor la comercianti a inregistrat o crestere de 105%, pana la aproximativ 8 milioane de tranzactii, in timp ce valoarea acestora a atins 455 milioane de dolari, o crestere de 127%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.