Dezvoltarea economica, aderarea la UE, precum si globalizarea afacerilor creeaza oportunitati bune celor care isi deschid firme de curierat

Desi mai putin primitoare si ceva mai pretentioase decit in urma cu cinci ani, serviciile de curierat ramin un posibil tarim al promisiunilor pentru cei care cauta zone in care sa-si investeasca banii.

Potul de la citeva zeci de mii de euro

Pentru a intra in aceasta afacere este necesara o suma de citeva zeci de mii de euro, in functie de extinderea pe care investitorul vrea sa o dea de la inceput afacerii sale.

"Pentru un inceput profesionist sint necesare investitii de citeva zeci de mii de euro, care sa mearga in achizitionarea mijloacelor de transport, in special utilitare, infrastructura necesara, salariilor angajatilor, acestia trebuind sa fie profesionisti", spune Adrian Mihai, actionar al firmei Fan Courier Express.

Din acesti bani, intreprinzatorul trebuie sa isi ia o autorizatie de la Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii, iar valoarea acesteia poate depasi 50 de milioane de lei.

Suma este mai mare decit cea necesara in urma cu citiva ani, adauga acestea, deoarece piata a devenit din ce in ce mai pretentioasa, iar clientii vor calitate maxima.

"O astfel de afacere poti sa o incepi sigur si cu o bicicleta, dar nu vei avea mare succes. Nu poti duce la destinatie plicuri, care, daca te prinde ploaia, sa se ude", spune Mihai. Cu o dotare minima se pot doar distribui fluturasi publicitari.

Mai ales clientii importanti sint sensibili la dotarea firmelor cu un parc auto modern si la imaginea firmei, increderea in calitatea serviciului de transport fiind esentiala. In functie de experienta capatata, preferabil pentru inceput intr-un singur oras, firma se poate extinde spre toate zonele tarii, deschizindu-si noi puncte de lucru. Detinerea acestora este obligatorie pentru o firma respectabila.

Dificila este si angajarea unor oameni bine pregatiti profesional, deoarece in Romania nu exista cursuri de specialitate. "Intentionam sa deschidem in viitorul apropiat astfel de cursuri", spune Mihai.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.