Cel mai popular motor de cautare de pe Internet, Google, a vandut actiunile detinute in cadrul companiei rivale in domeniul cautarilor Baidu.com, titreaza BBCNews.

Astfel, compania americana a confirmat tranzactionarea celor 2,6 procente din cel mai popular motor de cautare din China. Acest procent a fost achizitionat anul trecut in urma listarii companiei cu sediul la Beijing la bursa americana.

Zhou Shaoning, copresedintele operatiunilor Google din China, a anuntat ca aceasta decizie se explica prin faptul ca a sosit momentul ca gigantul american sa-si dezvolte businessul in aceasta tara exclusiv prin intermediul siteului propriu Google.cn.

Listarea la bursa americana

Anul trecut, pe Wall Street, zvonurile spuneau ca Google va cumpara mai mult din Baidu, cel mai popular motor de cautare din China, insa strategia companiei americane s-a schimbat radical in ultimul timp. Google are nevoie de capital pentru investitii pentru a concura mai eficient cu principalii sai rivali, Yahoo, MSN sau chiar eBay, care a cumparat s-a dezvoltat in urma achizitionarii Skype.

Lansarea la bursa Nasdaq a actiunilor Baidu.com a reprezentat anul trecut un moment important in sezvoltarea companiei si a starnit un interes urias la nivel mondial, compania fiind considerata varianta chineza a companiei Google. Astfel, Baidu.com este plasat pe prima pozitie pe o piata cu cel mai mare numar de consumatori din lume. la momentul respectiv, acesta a fost cel mai spectaculos debut al unei companii straine din istorie, conform analistilor financiari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.