Wizz Air, cea mai mare companie aeriana din Europa Centrala si de Est, a anuntat, marti, ca isi extinde activitatea in Romania prin lansarea a opt noi curse regulate, operationale incepand din ianuarie 2007, de pe trei aeroporturi nationale.

Compania va opera de pe aeroporturile Bucuresti Baneasa, Arad si Targu Mures, oferind zboruri directe catre Barcelona, Roma, Milano, Londra, Dortmund si Budapesta. Aceste noi zboruri se adauga cursei Targu Mures - Budapesta, care va fi lansata in acest an, pe 14 iulie, informeaza Rompres.

Wizz Air si-a propus sa transporte anul viitor in Romania o jumatate de milion de pasageri, tintind o cota de piata de 50% in segmentul zborurilor low-cost, a declarat directorul general (CEO) al companiei, Jozsef Varadi.

Acesta a precizat ca pana in vara lui 2007 doua aeronave noi Airbus A320 cu 180 locuri fiecare vor fi dedicate Romaniei, in conditiile in care un aparat de acest tip operat de Wizz Air poate transporta in medie 350.000 pasageri/an, comparativ cu media pentru aparatele TAROM de 80.000 de pasageri/an.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.