Senatorii au adoptat luni, in sedinta de plen, 52 de voturi pentru, 21 impotriva si sapte abtineri, noul Cod Fiscal ce va fi aplicat incepand de la 1 ianuarie 2007.

Din cele 73 de amendamente depuse la proiectul Codului Fiscal au fost aprobate numai doua. Acestea se refera la impozitarea IMM-urilor cu 1,5 la suta pe venit si la eliminarea prevederii potrivit careia urma sa fie majorat cu 10 la suta impozitul pe locuintele cu o suprafata mai mare de 150 metri patrati pentru fiecare 100 de metri patrati in plus.

In varianta Guvernului, urma ca din 2007 microintreprinderile sa nu mai fie impozitate cu 3 la suta pentru cifra de afaceri, ci sa plateasca un impozit pe profit de 16 la suta.

De asemenea, impozitul aferent cladirilor utilizate ca locuinte a caror suprafata desfasurata depaseste 150 metri patrati urma sa fie majorat de la 1 ianuarie 2007 cu cate 10 la suta pentru fiecare 100 de metri patrati in plus.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.