Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, decalarea datei de finalizare a tranzactiei pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) pana la 21 septembrie 2006. Conform contractului semnat intre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Erste Bank data limita de finalizare era miercuri, 21 iunie.

"Toate partile semnatare ale contractului au cazut de acord asupra prorogarii termenului pana la 21 septembrie", a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, citat de Rompres. Hotararea urmeaza sa fie publicata miercuri in Monitorul Oficial, a adaugat purtatorul de cuvant al Guvernului. Cea mai parte a conditiilor de pre-finalizare prevazute in contract au fost deja indeplinite, cu exceptia a doua dintre ele care necesita o perioada mai lunga de timp pentru a fi realizate.

Potrivit uneia dintre conditii, "Consiliul Concurentei trebuie sa examineze aspectele relevante referitoare la Bancorex, inclusiv fuziunea dintre Bancorex si BCR si legislatia speciala adoptata pentru reglementarea acestei fuziuni, precum si contractul de vanzare cumparare de actiuni, si sa emita, cu privire la acestea, o aprobare oficiala si neconditionata, conform legii si mecanismului de preconsultare, convenit cu Comisia Europeana." Pana la aceasta data, Consiliul Concurentei nu s-a pronuntat.

O alta conditie de prefinalizare prevazuta in contract mentioneaza ca pana la data finalizarii tranzactiei trebuie sa fie adoptat si publicat in Monitorul Oficial un act normativ care sa contina prevederile necesare implementarii contractului si al carui continut sa fie considerat satisfacator, in mod rezonabil, pentru ambele parti. Acest act normativ este asteptat si de Consiliul Concurentei.

Proiectul de lege privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii BCR a fost transmis Parlamentului cu solicitarea dezbaterii in procedura de urgenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.