Deficitul bugetar prevazut pentru acest an va fi majorat de la 0,9% la 2,5% din PIB, au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Finantelor. In urma rectificarii vor fi alocate fonduri suplimentare pentru infrastructura rutiera, educatie si sanatate. Masurile propuse sunt cresterea deficitului prin suplimentarea cheltuielilor cu 6,4 miliarde lei si majorarea veniturilor cu 1,3 miliarde lei.

Din totalul celor 1,6 miliarde lei prevazute pentru Ministerul Turismului si Constructiilor de Locuinte, 990 milioane lei vor fi alocate de la bugetul de stat si 680 milioane lei vor proveni din credite externe. Sumele prevazute pentru Ministerul Educatiei sunt destinate in special proiectelor de investitii pentru modernizarea sistemului de invatamant si constructii de campusuri scolare.

Fonduri de 1,1 miliarde lei - din care 200 milioane lei din bugetul de stat si 924,9 milioane lei din veniturile proprii ale Ministerului Sanatatii - vor fi alocate proiectelor de investitii in infrastructura sistemului sanitar si programele nationale de sanatate. Ministerul Economiei si Comertului ar urma sa primeasca 200 milioane lei, in principal pentru subventii pe produsele din sectorul minier, iar Ministerul Mediului va beneficia de fonduri suplimentare de 213,5 milioane lei pentru intretinerea sistemelor de aparare impotriva inundatiilor si refacerea instalatiilor afectate de calamitatile naturale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.