Compania de telefonie online Skype Technologies are un nou concurent: Microsoft. Liderul pietei IT intra pe noi segmente de afaceri pentru a-si spori veniturile, iar telefonia VoIP este doar ultimul dintre ele. Microsoft si-a facut intratrea pe acest segment prin noul lansat Windows Live Messenger. Acesta a fost gandit initial ca un serviciu aditonal pentru MSN Messenger, dar Microsoft i-a adaugat mai multe functii, transformandu-l intr-un produs disctinct.

Astfel, Windows Live Messenger ofera posibilitatea convorbirilor VoIP precum si video chat pe tot ecranul multumita recent lansatelor web cam-uri LifeCams. De asemenea, serviciul contine o casuta de cautare pe Internet in cadrul ferestrei de discutie si permite trimiterea de sms-uri catre numere de telefon mobil, chiar daca titularul acestora din urma nu este inregistrat pe MSN.

MSN Messenger este unul din cele mai populare servicii de mesagerie instant din lume, cu aproximativ 200 de milioane de utilizatori in luna aprilie. Astfel, Microsoft are un avantaj in fata Skype datorita numarului mare de utilizatori carora li se va parea probabil mai simplu sa foloseasca noul serviciu decat sa foloseasca altul. Skype are doar jumatate numarul utilizatorior de MSN Messenger, compania raportand de curand 100 de milioane de utilizatori pe intreg globul.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.