Constructorul auto suedez Volvo Cars, filiala a grupului auto american Ford Motor Co., a anuntat luni rechemarea la service a aproximativ 158.000 de autovehicule vandute in intrega lume, din cauza unor posibile defectiuni la frana de mana, informeaza Rompres.

De aceasta retragere sunt afectate modelele Volvo S40 si V50 produse in 2004, 2005 si inceputul lui 2006, constructorul suedez indicand ca este posibil ca unele dintre aceste autoturisme sa prezinte o slabire a cablurilor la frana de mana, slabire care afecteaza performantele de franare ale autovehiculului.

Purtatorul de cuvant de la Volvo Cars, Christer Gustafsson, a precizat ca din cele 158.000 de autovehicule rechemate la service, doar 21.800 se gasesc in Suedia, restul fiind comercializate pe toate celelalte piete, in special in SUA, Marea Britanie si Germania. Potrivit acestuia, au fost semnalate cazuri in care autovehiculele au pornit de pe loc desi aveau motorul oprit si frana de mana trasa, insa nu au fost inregistrate victime.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.