Centrul Audi din Gyor, Ungaria, a inceput, marti, productia de serie pentru a doua generatie a autovehicolului sport TT Coupe, informeaza MTI.

"Audi a demonstrat ca Europa Centrala si de Est, inclusiv Ungaria, nu ameninta grupul UE-15 ci ofera o rezerva pentru acest grup pentru a-si intari forta competitionala globala", a declarat ministrul ungar al economiei, Janos Koka.

In septembrie, constructorul auto german Audi, parte a grupului Volkswagen AG, a inaugurat o noua uzina in Ungaria, in care a investit 40 milioane euro.

Componentele autovehicolului noii generatii TT Coupes este produs si vopsit in Ingolstadt, Germania, in timp ce asamblarea se face in Gyor.

Compania are in plan o productie de 50.000 de autovehicule anual. La momentul actual, masinile sunt asamblate intr-un schimb, iar pana la finele anului va fi asamblat in trei schimburi.

Audi a investit 20 milioane euro si furnizorii companiei au investit 180 miloane euro in crearea tehnologiei necesare pentru producerea acestor autovehicule.

Pana la sfarsitul anului, 20.000 de Audi TT Coupes vor iesi din linia de asamblare a uzinei din Gyor. Versiunea decapotabila corespunzatoare, Roadster, va aparea pe piata anul viitor.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.