Batalia bancilor pentru clienti se muta pe terenul IMM-urilor, in ultimul timp fiind lansate tot mai multe oferte de finantare pentru acest segment. Vestea proasta este ca deocamdata dobanzile stau cocotate la niveluri reale care tind spre 24% pe an.

Credite cu dobanda zero, in 10-15 minute, care finanteaza 80% din necesarul de investitii, sunt cateva dintre ofertele noi adresate IMM-urilor de catre banci. Realitatea insa difera putin de cea prezentata in reclame, lucru demonstrat de faptul ca marea majoritate a IMM-urilor nu au acces la credite si ca, daca reusesc totusi, o fac pentru a supravietui. La Banca Transilvania, creditele se acorda chiar si firmelor care nu au implinit un an, caz in care trebuie sa convingeti insa prietenii, minimum doi, cu salarii mai mari de 700 Ron, sa va gireze. Gradul de acoperire cu garantii va fi de minimum creditul puls dobanda calculata pe trei luni. Valoarea maxima a imprumutului Stand-up pentru investitii de la BT este de 35.000 Ron, pe termen de 60 de luni, la care se poate adauga o perioada de gratie de sase luni. La dobanda de 19,5% pe an se adauga comisioanele de analiza de 2,5%, cel lunar de gestiune, de 0,15%, si cel semestrial de revizie


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.