Ministerul Economiei si Comertului (MEC) va propune Guvernului impozitarea suplimentara a companiilor petroliere prin introducerea unei taxe de 6% din valoarea productiei brute anuale, pentru exploatarea zacamintelor de titei, a declarat ministrul de resort, Codrut Seres, citat de Mediafax.

MEC va prezenta Guvernului, in perioada imediat urmatoare, un memorandum pentru modificarea Legii petrolului, in care va fi inclusa si propunerea de introducere a unei astfel de taxe. Taxa de 6% ar urma sa fie aplicata pe valoarea productiei brute realizate anual de catre companiile petroliere, valoare calculata la pretul de referinta al titeiului stabilit trimestrial de catre Agentia Nationala a Resurselor Minerale.

"Introducerea unei taxe de exploatare de 6% ar aduce anual la bugetul statului o suma de aproximativ 320 milioane lei", a apreciat Seres. In cazul in care propunerea MEC nu va fi acceptata, Guvernul ar putea introduce o taxa suplimentara pe profiturile companiilor petroliere, in cuantum inca nedeterminat, a precizat sursa citata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.