Resursele naturale sunt limitate, iar acest fapt pare sa fie un motiv suficient pentru un gigant ca Gazprom sa isi diversifice activitatile. Pe langa monopolul resurselor de gaze naturale din Rusia, un imperiu mediatic si o banca, Gazprom vrea sa isi mai treaca in palmares si domeniul hotelier. Ultima achizitie avuta in vedere este somptuosul hotel de patru stele Radisson Lazurnaya, din statiunea Sotchi, de la Marea Neagra. Locul a fost ales strategic, dat fiind ca localitatea este candidata pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de Iarna din 2014.

"Petrolul si gazul nu sunt eterne. Turismul si activitatile bancare sunt insa", a declarat Boris Averianov, directorul Radisson Lazurnaya.
Gazprom a contribuit la constructia acestui hotel, destinat aproape in exclusivitate magnatilor si politicienilor rusi, inca din anii '90. Acum vine insa cu un nou proiect de investitii, de aproape 40 de milioane de dolari, informeaza RIA-Novosti.

O alta locatie de lux detinuta de Gazprom este si Peak Hotel, din Krasnaia Poliana (cea mai prestigioasa statiune pentru sporturi de iarna din Rusia, situata la o altitudine de 900 de metri, in Caucaz, la numai 70 de km de Sotchi).

La Krasnaia Poliana, Gazprom vizeaza de asemenea o investitie gigantica intr-un asa-numit "Village Gazprom". In spatele proiectelor Gazprom se ascund insa si o multime de abuzuri si de transformari ireversibile ale mediului, acolo unde a demarat deja constructii. Printre crimele reprosate de ecologisti se afla defrisarea unei paduri de arbori centenari, cu un lemn de o esenta extrem de rara, buxus colchica, pentru construirea partiilor de schi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.