O serie de banci private britanice au decis sa lanseze pe piata un nou produs, denumit "credite pentru dispute matrimoniale", destinat femeilor aflate in proces de divort, care pot obtine fonduri pentru a finanta eventualele litigii, informeaza Rompres. In schimb, bancile sunt increzatoare nu numai ca isi vor recupera banii, dar si ca femeile proaspat divortate le vor permite sa le gestioneze activele rezultate in urma partajului cu fostii soti.

Pana in prezent, numai unele banci foarte exclusiviste ofereau acest tip de servicii si destul de sporadic, dar, in ultimul timp, a crescut interesul in urma rezultatelor ultimelor dispute legale de acest gen din Marea Britanie, care s-au dovedit foarte favorabile sotiilor.

O specialista in dreptul familiei a declarat cotidianului britanic ca trei banci private londoneze au luat legatura cu biroul sau de avocatura pentru a oferi acest gen de credite clientilor sai.

Banca Duncan Lawrie a anuntat saptamana trecuta lansarea unui "credit pentru dispute matrimoniale" la care pot recurge si femeile care nu se numara deocamdata printre clientii bancii. Creditele nu sunt garantate, dar banca cere angajamentul ferm ca banii vor fi returnati, impreuna cu o compensatie economica obtinuta in urma procesului cu fostul sot.

De asemenea, banca Reginei Angliei, Coutts, a confirmat interesul sau pentru aceasta noua linie de credit.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.