Concernul german Andreae - Noris Zahn A.G. (ANZAG) reuseste prima achizitie straina pe piata de distributie a medicamentelor. Cu o cifra de afaceri de 90 de milioane de euro, Farmexpert detine o cota de 9 la suta din piata farmaceutica romaneasca. \'\'Acest contract ne poate ajuta sa contracaram mai bine politica restrictiva din domeniul sanatatii, care caracterizeaza piata germana\'\' - afirma Thomas Trumper, presedinte ANZAG

Distribuitorul roman de medicamente Farmexpert D.C.I. si concernul german Andreae - Noris Zahn A.G. (ANZAG) anunta semnarea unui acord prin care grupul german, cu sediul in Frankfurt, preia 60% din actiunile Farmexpert D.C.I. SA.

\'\'Romania este una dintre cele mai populate tari din Europa de Est, cu sanse reale la accederea la Uniunea Europeana in viitor. In opinia noastra, acest contract ne poate ajuta sa contracaram mai bine politica restrictiva din domeniul sanatatii, care caracterizeaza piata germana\'\', a declarat presedintele ANZAG, dr. Thomas Trumper. La randul sau, dr. Eugen Banciu, director general si fondator al Farmexpert, a precizat ca \'\'parteneriatul cu ANZAG, un jucator extrem de puternic pe piata germana, ne poate ajuta sa atingem rapid standardele profesionale impuse de Uniunea Europeana.

Cele doua companii impartasesc aceleasi valori, bazate pe incredere si corectitudine, seriozitate, rigurozitate si transparenta. Cred ca experienta si know-how-ul partenerului german vor conta enorm in cresterea calitatii serviciilor noastre\'\'.

Preluarea pachetului majoritar de la Farmexpert reprezinta un pas strategic deosebit de important pentru consolidarea pozitiei ANZAG pe piata est-europeana. Aceasta preluare reprezinta prima tranzactie importanta de pe piata romaneasca a distribuitorilor de medicamente.

Farmexpert si ANZAG

Farmexpert a fost infiintat in anul 1996 de Eugen Banciu si detine in prezent pozitia a treia in topul distribuitorilor romani de medicamente, terminand anul 2005 cu o cifra de afaceri de aproximativ 90 milioane euro.

In prezent, Farmexpert are peste 500 de angajati, detine un depozit central in Bucuresti si sase filiale in Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Cluj, Timisoara si Iasi.

Farmexpert detine o cota de piata de aproximativ 9% din piata farmaceutica din Romania, avand acoperire nationala atat pe segmentul en-detail farmacii, cat si pe spitale. Grupul german ANZAG este unul dintre cei mai importanti distribuitori de medicamente din Germania, cu o cifra de afaceri de 3,38 miliarde euro in anul 2005. Grupul a inceput politica de expansiune catre pietele emergente din Europa de Est odata cu achizitia in anul 2004 a unui distribuitor important din Croatia.

In martie, lider era Mediplus

Anul trecut, piata de distributie a medicamentelor in Romania a atins suma de 1,2 miliarde de euro. Pe de alta parte, surse autorizate din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate ne-au declarat ca, in luna martie a acestui an, pe piata de distributie a medicamentelor, lider a fost Mediplus cu o cota de piata de 21,64 la suta. Mediplus a fost urmata de Relad - 10,4 la suta, Fildas - 10 la suta, Farmexpert - 8 la suta si Farmexim - 6,8 la suta. Dragos Dinu, presedinte al grupului A&D Pharma, ne-a declarat ca \'\'nu poti fi lider pe piata daca nu investesti. A&D Pharma analizeaza posibilitatile de dezvoltare pe distributie si pe retail. Vrem sa intram pe piata rurala si sa extindem capacitatea de depozitare\'\'.

In acelasi timp, Dragos Dinu nu exclude varianta unei \'\'preluari din piata\'\'. Pentru acest an, A&D Pharma estimeaza o cifra de afaceri de 440 de milioane de euro. Anul trecut, cifra acestui grup farmaceutic a fost de peste 283 de milioane de euro. De asemenea, Dinu a facut referire si la planurile pentru lantul farmaceutic Sensiblu: \'\'La inceputul acestui an aveam 177 de farmacii, iar pana la sfarsitul anului vrem ca numarul unitatilor farmaceutice sa depaseasca 200\'\'.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.