Tranzactia privind cumpararea pachetului de 96,7% din actiunile Terapia SA de catre Ranbaxy Netherlands BV a primit aprobarea Consiliului Concurentei, astfel putand sa fie finalizat procesul de achizitie, a anuntat joi Ranbaxy Laboratories Limited.

Anterior, compania a anuntat achizitia pachetului de actiuni de la Terapia Holding BV pentru suma de 324 milioane de dolari.

"Odata cu finalizarea tranzactiei, Romania devine cea de-a treia mare piata pentru noi, in termeni de venit. Ne angajam sa transformam operatiunile din aceasta tara intr-un centru strategic pentru a servi nu doar pietele locale, ci si intreaga regiune paneuropeana. De asemenea, vom continua sa ne fortificam prezenta la nivel global, in special in zonele geografice cheie", a afirmat Malvinder Singh, director general executiv Ranbaxy,

Ca urmare a deciziei Adunarii Generale a Actionarilor, organizata saptamana trecuta, Consiliul de Administratie al Terapia are patru noi administratori numiti de catre Ranbaxy, si anume Ram S. Ramasundar, Peter Burema, Pushpinder Bindra si Vasilica Irimia.

Terapia este cea mai mare companie independenta de generice din Romania, infiintata in 1921. Nivelul vanzarilor pro-forma in 2005 a fost de aproximativ 80 milioane de dolari. Tranzactia va genera imediat valoare adaugata pozitiva actiunilor Ranbaxy.

Terapia este o companie farmaceutica integrata si orientata comercial care detine un portofoliu larg de produse, capacitati excelente de cercetare si dezvoltare, centru de bioechivalenta propriu la standarde internationale, capacitate de productie cu costuri reduse si o retea de distributie foarte dezvoltata.

Ranbaxy Laboratories Limited este o companie internationala de produse farmaceutice integrata, bazata pe cercetare, cu sediul central in India. Aceasta produce o gama variata de produse generice de buna calitate si la preturi accesibile. Compania deserveste clienti din peste 125 de tari si are un portofoliu extins de filiale, sucursale si aliante, operatiuni locale in 49 de tari si operatiuni de productie in sapte tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.