Un milion si jumatate de romani si-au petrecut vacantele in strainatate anul trecut, spre satisfactia asiguratorilor, care au avut numai de castigat de pe urma incheierii asigurarilor medicale. Pentru anul acesta, reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor Turistice (ANAT) estimeaza o crestere a numarului de plecari in strainatate cu aproximativ 25% pana la sfarsitul anului.

Cine alege sa-si petreaca vacanta intr-o alta tara stie ca incheierea unei asigurari de asistenta turistica este unul din documentele pe care este bine sa le aiba pe durata calatoriei. "Romanii isi iau concediile in mod traditional vara, iar aceasta este si perioada in care cresc incasarile societatilor de asigurare datorita cererii mai mari de asigurari medicale", ne-a declarat Alin Anastasiu, administrator de produs in cadrul Generali Asigurari. Potrivit datelor comunicate de catre reprezentantii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), numarul politelor emise la nivelul intregii piete a crescut cu aproximativ 38% in 2005 fata de anul precedent.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.