Centrul de Afaceri Construdava, o cladire de birouri clasa A localizata in zona rezidentiala Baneasa-Pipera, a fost achizitionat inca din faza de constructie de catre fondul britanic de investitii imobiliare European Convergence Property Company PLL , valoarea tranzactiei ridicandu-se la aproximativ 19 milioane de euro

Fondul britanic de investitii imobiliare European Convergence Property Company PLL, gestionat de Charlemagne Capital, a batut palma cu Impact SA, achizitionand astfel centrul de afaceri Construdava. Deal-ul, intermediat de catre casa de investitii Capital Partners, reprezinta o premiera pentru piata romaneasca, fiind prima tranzactie de acest fel incheiata cu un imobil care nu este dat inca in folosinta.

"Proiectul Construdava marcheaza intrarea pietei imobiliare romanesti intr-o etapa de maturitate, fiind cel dintii obiectiv de o asemenea anvergura achizitionat "forward" (in avans) pe baza unei matrici de determinare a pretului, un produs inovativ creat si dezvoltat de noi special pentru aceasta tranzactie", a declarat Andrei Diaconescu, partenerul responsabil de acest proiect in cadrul Capital Partners.

Construdava reprezinta o cladire de birouri dezvoltata pe 11 nivele de catre compania Impact, cel mai mare dezvoltator imobiliar din tara, cu o capitalizare de peste 135 milioane de euro. Cladirea ofera un spatiu inchiriabil de aproximativ 13.300 mp, fiind prevazute si spatii pentru amplasarea unor spatii comerciale si a unui sediu de banca. Construdava mai este prevazuta cu 250 de locuri de parcare, constructia ei fiind programata sa fie incheiata in vara acestui an.

Deal-ul a fost intermediat de catre casa de investitii Capital Partners, detinuta de trei fosti bancheri: Doru Lionachescu (fost director general adjunct la Bancpost), Andrei Diaconescu si Victor Capitanu ( ultimii doii cu experienta la Alpha Bank si Bancpost). Potrivit oficialilor Capital Partners, valoarea exacta a tranzactiei va fi cunoscuta peste 90 de zile, in acest moment fondul de investitii platitnd doar un avans. Valoare aproximativa se ridica la 19 milioane de euro, dar aceasta ar putea sa fie mai mare in functie de evolutia parametrilor luati in calcul in momentul intocmirii matrici de determinare a pretului de achizitie.

Britanicii nu se opresc aici

Tranzactia anuntata reprezinta cea de a doua achizitie majora realizata de European Convergence Property Company PLL pe piata imobiliara romaneasca. In luna februarie, fondul de investitii britanic a achizitionat, intr-o tranzactie intermediata de asemenea de Capital Partners - reprezentantul in Romania a Charlemagne Capital, cladirea de birouri PGV Tower din Bucuresti. Britanicii au platit pentru cladirea de birouri, in care isi are sediul central si Bancpost si grupul bancar elen EFG Eurobank, suma de 24 milioane de dolari.

Insa investitiile European Convergence Property Company PLL in Romania nu se opresc aici. Oficialii Capital Partners au declarat ca fondul de investirii si casa pe care o reprezinta mai au in lucru lucru proiecte de peste 60 milioane euro pentru perioada imediat urmatoare. Valorea acestor proiecte a ramas neschimbata si dupa achizitionarea centrului de afaceri Construdava, britanicii aratandu-se interesati de noi obiective, in principal imobiliare, care au readus valoarea preconizata a investitiilor totale in perioada urmatoare la peste 60 de milioane de euro.

Fondul britanic de investitii imobiliare este listat pe bursa londoneza AIM si gestioneaza active de peste sapte miliarde euro.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.