Festivitatea de deschidere a Turneului Final al CM de fotbal, ce se va desfasura, astazi, la Berlin, este un prilej de bucurie si pentru romani, dar mai ales pentru cei implicati in afacerile cu bere, vin, alune, mititei, chipsuri sau grisine. in urmatoarea luna, aceste produse, savurate in fata televizoarelor de miile de microbisti, vor fi vedetele cresterii cifrelor de afaceri ale producatorilor si comerciantilor.
inca de pe-acum, berariile si terasele cu umbrelute sunt amenajate special, dotate cu televizoare mari si o sonorizare corespunzatoare, iar la majoritatea consumatia va fi obligatorie cel putin pe timpul meciurilor.Terasele din cartierele bucurestene se pregatesc temeinic pentru evenimentul fotbalistic din Germania. Investitii in televizoare, amenajarea de separeuri si stocuri mai mari de marfa.

"In mod normal, ne asteptam la vanzari cu 50% mai mari fata de perioadele similare din alti ani. Depinde insa si de vreme pentru ca - daca va ploua ca anul trecut - nu cred ca voi avea clienti care sa vada meciurile in ploaie", spune patronul unei terase din cartierul bucurestean Drumul Taberei. Investitia lui nu a fost mare: trei televizoare si o reorientare a meselor. Se teme insa de concurenta teraselor dotate cu ecrane de proiectie sau plasme TV. Multi proprietari de berarii au investit peste 100 milioane de lei in dotarea localurilor cu astfel de aparatura.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.