Hotelierii de pe litoralul romanesc se pregatesc concertat sa contracareze tirul concurential acerb de pe malul Marii Negre la care vor fi supusi din 2007. Cuvantul de ordine pentru sezonul estival din acest an il reprezinta investitiile de ordinul milioanelor de euro pe care majoritatea hotelierilor au ales sa le faca pentru a nu pierde trenul integrarii si, implicit, potentialul deloc de neglijat al turistilor straini, pentru care confortul reprezinta o coordonata foarte importanta in alegerea destinatiei.

in acest sens, investitiile totale in statiunile din sudul litoralului, respectiv Neptun, Jupiter, Cap Aurora se ridica la circa 30 milioane de euro. "Statiunea Jupiter, de exemplu, a fost adusa la un standard normal. Renovarea si imbunatatirea serviciilor din 4 hoteluri situate in aceasta zona a costat 2 milioane de euro", ne-a declarat Ciprian Constantinescu, presedintele Asociatiei Patronale a Hotelierilor din partea de sud a litoralului.

Hotel cu 8 turisti si 60 de angajati

insa, chiar si cu servicii de calitate, sa ai turisti in aceasta perioada a anului tine de noroc. in prezent, hotelurile de pe litoralul sudic sunt deschise in proportie de 80%, restul fiind inchise din cauza lipsei clientilor. Gradul de ocupare este de circa 25%. Statiunea Jupiter pare a fi cea mai afectata de lipsa clientilor. Desi hotelul Tismana este singurul de pe litoral cu serviciul all-inclusive, iar tarifele practicate nu sunt deloc ridicate, turistii intarzie sa apara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.