Valoarea investitiilor planificate pentru 2006 de SN Romgaz SA se cifreaza la 827 milioane lei (aproximativ 235 milioane de euro) potrivit datelor furnizate de Ministerul Economiei si Comertului dupa intalnirea ministrului Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, cu reprezentantii Romgaz. Domeniile principale de investitii vizeaza cresterea capacitatii de productie si inmagazinare a gazelor naturale, precum si explorarile si prospectiunile geologice pentru identificarea de zacaminte noi.

In privinta productiei, Romgaz urmareste majorarea capacitatii de extractie cu doua miliarde metri cubi din anul 2007. Romgaz este principalul producator national de gaze naturale, asigurand in anul 2005 circa 6,2 miliarde metri cubi de gaze, cantitate care acopera circa o treime din necesarul anual de consum al Romaniei.

O alta investitie se refera la cresterea capacitatii de inmagazinare a gazelor de la 3,1 miliarde metri cubi - cat este in prezent - la 3,5 miliarde metri cubi. Compania va mai investi in statii de uscare si de comprimare a gazelor naturale.

Anul trecut Romgaz a alocat pentru investitii aproximativ 670 milioane lei, potrivit datelor furnizate de Rompres. Pentru anul 2006 se estimeaza o crestere a veniturilor societatii cu 34%, respectiv incasari de 3,2 miliarde de lei, fata de 2,4 miliarde RON in anul 2005. Profitul estimat pentru acest an se ridica la 540 de milioane de lei, cu 15% mai mare decat in 2005.

Romgaz a realizat in 2005 o cifra de afaceri de 2,2 miliarde lei si prognozeaza pentru acest an cresterea cifrei de afaceri cu 37 de procente, pana la 3 miliarde lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.