Groupe Socit Gnrale a lansat o serie de produse destinate intreprinderilor mici si mijlocii, sumele care pot fi acordate fiind cuprinse intre 1.500 de lei si 400.000 de lei. Pachetul de produse se remarca prin conditiile de acordare mult simplificate in comparatie cu precedentele oferte. Timpul de acordare reprezinta o premiera, situandu-se la aproximativ 24 de ore de la momentul primirii raspunsului pozitiv. Simularea de credit si verificarile dureaza intre 15 minute si 12 ore, in functie de produsul ales

Groupe Societe Generale a lansat o serie de produse destinate intreprinderilor mici si mijlocii, sumele care pot fi acordate fiind cuprinse intre 1.500 de lei si 400.000 de lei, a declarat Lucian Cojocaru, directorul Departamentului Comercial al bancii. Pachetul de produse se remarca, prin conditiile de acordare mult simplificate in comparatie cu precedentele oferte.

Astfel, pentru a putea accesa unul dintre creditele oferite de BRD, intreprinzatorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba profit din exploatare, sa aiba o conduita tranzactionala acceptabila si sa nu aiba datorii restante catre stat sau catre alte institutii bancare. In functie de tipul de produse solicitat, companiile trebuie sa prezinte garantii bilete la ordin, gaj pe cont curent si garantii reale pentru suma de peste 50.000 lei. De asemenea, timpul de acordare reprezinta o premiera situandu-se la aproximativ 24 de ore de la momentul primirii raspunsului pozitiv. Simulararea de credit si verificarile dureaza intre 15 min. si 12 ore, in functie de produsul ales.

Proiectul pe primul plan

"Planul de afaceri este foarte important pentru ca vedem daca managementul are o strategie. Pentru noi jocul devine important cand intreprinderea nu e transparenta si strategia nu e clara", a declarat Patrick Gelin, presedinte - director general al BRD. In procesul de acordare a creditelor, BRD verifica atat balanta firmelor, cat si strategia acestora, calitatea managementului si potentialul de dezvoltare a afacerii.

Produse avantajoase

"Este vorba despre doua game de produse, una pentru intreprinderile foarte mici si alta pentru cele mici si mijlocii. Dobanda, fara comisioane, va fi cuprinsa intre 12,5% si 16%, in functie de tipul de credit si de durata", a spus Cojocaru.

Prima gama este impartita in trei tipuri de produse si este destinata microintreprinderilor si intreprinderilor mici. Firmele pot afla in 15 minute raspunsul la solicitarea de credit, urmand ca banii sa-i primeasca, cel mai probabil, a doua zi.

Astfel, pachetul, denumit "go", se adreseaza companiilor infiintate de mai putin de un an si cuprinde doua tipuri de credite.

Primul este acordat pentru investitii, cu o valoare de cel mult 75.000 de lei, banca finantand maximum 75% pe o perioada de pana la cinci ani. Al doilea credit este destinat finantarii activitatii curente, are o valoare maxima de 35.000 de lei si este acordat pentru 12 luni, cu posibilitatea prelungirii la scadenta. Pentru acest pachet, companiile trebuie sa aiba un aport minim de 25% pentru investitii.

IMM-urile care apeleaza la pachetul "master" pot obtine 75.000 de lei pentru acoperirea necesitatilor de lucru, pentru dotarea cu echipamente, modernizare si pentru acoperirea necesitatilor cu capital de lucru.

De asemenea, companiile pot beneficia de un credit pe card cu o valoare de pana la 20.000 lei sau 5.000 euro. In cazul creditelor solicitate pentru investitii, aportul investitorilor este zero.

Finantari pe card business

Cel de-al treilea produs din aceasta gama, creditul "easy", este acordat pe carduri business, valoarea maxima fiind de 1.500 de lei, suma pentru care nu se solicita garantii.

Ce-a de-a doua gama este destinata clientilor mai mari, dar tot din sectorul IMM-urilor. Suma maxima ce poate fi obtinuta este de 400.000 de lei. Creditele pot fi acordate pe termen scurt sau mediu, pentru investitii. Pentru aceste produse, criteriile de eligibilitate sunt mai stricte decat in cazul primei categorii de imprumuturi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.