Recentele informatii potrivit carora portalurile romanesti de stiri sunt astaltate cu oferte de cumparare din partea investitorilor straini se dovedesc a fi “spam-uri”. Aceste site-uri sunt, deocamdata, mai mult o investitie decat o afacere

Cand vine vorba de internet, trebuie sa fii precaut. Nu poti sti niciodata daca un e-mail vine chiar de la persoana pe care o presupui a fi expeditorul. si nici ce se ascunde in documentul atasat. Saptamana trecuta, a aparut in presa informatia potrivit careia mai multe portaluri romanesti de stiri au intrat in vizorul unor investitori straini. De fapt, un comunicat de presa al agentiei de PR Blue Ocean Communications a fost preluat ca atare, fara prea multe verificari. Potrivit sursei citate, portalurile 9am.ro, stiri.ro sau ziare.ro sunt supuse la "o adevarata avalansa de oferte de cumparare, venite din partea unor investitori asiatici, nord-americani si romani".

Sa fi devenit brusc portalurile de stiri romanesti o afacere de vanat? Sa genereze internetul romanesc venituri atat de mari sau potentialul de crestere al acestor afaceri sa se fi manifestat atat de evident peste granita? Greu de crezut, in conditiile in care piata publicitatii online a fost estimata anul trecut la 3,5 - 3,8 milioane de euro, potrivit unui studiu al Mediafax, si la circa 2 milioane de euro, de catre oficialii Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Iar pentru acest an, se asteapta o crestere de 50%.

Investitii pentru mai tarziu

Mihai Seceleanu, directorul general al InternetCorp, detinatorul site-urilor 9am.ro si wall-street.ro, care ar fi fost contactat de un grup de investitori japonezi interesati de preluarea primului dintre portalurile amintite, crede ca lucrurile sunt departe de adevar. "Veniturile noastre nu fac, deocamdata, decat sa acopere cheltuielile si investitiile in dezvoltare", spune acesta pentru Capital. "Intr-adevar, am primit un e-mail de la cineva care spunea ca reprezinta interesele unui grup de investitori japonezi, care se interesau de venituri, clienti si asa mai departe. Dar cred ca e o lucratura", spune acesta. "Nu e vorba de ceva serios".

Sa fie vorba de cineva care si-ar dori sa vanda, totusi, incercand prin manipularea informatiilor sa ridice pretul posibilei tranzactii? "Nu vad alta explicatie logica", argumenteaza Seceleanu.


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.